Deze week hebben we in Real Talk misdaadjournalist John van den Heuvel te gast.

Hij geef ons een kijkje in zijn jeugd, het leven met een riskant beroep en zijn band met Peter R. de Vries.

John van den heuvel neemt ons mee in zijn leven dat begon in Amsterdam. Nadat zijn biologische vader zijn moeder verliet en niet meer omkeek, bracht John zijn jeugd tot zijn achttiende door in Eindhoven, waarna hij weer terugging naar Amsterdam om een carrière te beginnen bij de politie.

Ondanks John een Marokkaanse vader heeft die hij niet kent, heeft hij nooit de behoefte gevoeld om contact te zoeken of deze roots verder te ontdekken. Het feit dat zijn moeder in de steek was gelaten en John opgroeide met een stiefvader die hem als zijn eigen kind behandelde, maakten dat hij deze drang niet had. Wel herkent John zijn temperament terug in zijn Marokkaanse afkomst.

Wanneer Fernando benoemd dat het best ironisch is dat hij nu strijd tegen de Mocro Maffia, geeft hij aan dat de term eigenlijk heel stigmatiserend is. Omdat er verschillende nationaliteiten bij de Mocro Maffia aangesloten zijn en niet alleen Marokkanen. “Het gros van de Marokkanen doet het uitstekend.”

Volgens John zijn we en Nederland wel een voorloper in Europa als het gaat om drugscriminaliteit. Hij vindt dat we in Nederland doorgeslagen zijn in het normaliseren van drugsgebruik. De vraag ernaar houdt het aanbod in stand. In de politiek zou dit voor John een speerpunt zijn. Criminaliteit terugdringen door gebruikers aan te pakken.

Over Peter R. de Vries zegt hij dat ze altijd op een vriendschappelijke en respectvolle manier met elkaar om gingen. Er kwam een moment waarbij ze in conflict raakten over hoe bepaalde dingen geregeld waren tijdens het Mocro Maffia proces. Dit escaleerde. Ze hebben het nooit meer uit kunnen praten. John herinnert zich nog goed dat hij verkleed als oliesjeik op het Arabische afscheidsfeestje van Gordon stond, toen hij hoorde dat Peter neergeschoten was.

Realtalk:
In de podcast Real Talk spreekt radio dj, presentator en mediamaker Fernando Halman met bekende namen. Grote artiesten, influencers, ondernemers en topsporters vertellen over hun successen, maar ook over de obstakels op hun pad. Gesprekken vanuit oprechte interesse en zonder oordeel.
Fernando wil met deze podcast en zijn platform de kijkers en luisteraars stimuleren om hun dromen na te jagen. Als het denkbaar is, is het mogelijk. Educatie en inspiratie voor the culture!

Mocht je geïnspireerd worden door de content die je ziet, vergeet dan niet je opgedane kennis te delen met je eigen omgeving. Delen is vermenigvuldigen!

Of beluister de podcast Realtalk met Fernando in jouw favoriete app.
Deze aflevering is opgenomen in de Nandoleaks Podcast Studio.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!