Deze week hebben we in Real Talk MMA en kickboks legende Melvin Manhoef!

Hij deelt met ons alle ins en outs over toen, nu en wat we in de toekomst kunnen verwachten.

Nadat Melvin zijn laatste wedstrijd had verloren, bleef het aan hem knagen. Hij slaapt er nog steeds slecht van. Hij legt uit dat hij de teleurstelling van zijn zoon ook heel erg vond. En dat je er veel voor opoffert, maar ook de mensen om je heen doen veel offers. “Ik had na deze wedstrijd wel gekke gedachten. Ik had even geen zin meer, werd depressief. Verliezen is voor mij echt heftig. Het is een leerproces.”

Deze sport is al dertig jaar zijn liefde en passie. Hij heeft een verkeerde beslissing gemaakt op basis van emotie door te zeggen dat hij gaat stoppen. Hij wil doen wat goed is voor zichzelf, zonder zich iets aan te trekken van wat anderen daarvan vinden. “Ik kan nog heel veel. Ik sla nog steeds jongens neer van jonge leeftijd. Hoe ik nu geëindigd ben, ik heb daar geen vrede mee.” 28 December gaat Melvin Manhoef weer naar Japan om te vechten bij het herdenkingsevenement van Mr. Inoki.

Zijn kinderen hebben dezelfde werkethiek als Melvin. Zijn zoon Shane is zelfs gescout door AZ. Melvin verteld dat hij in de opvoeding veel energie heeft gestopt in hard leren werken. “Ze moeten niet alles krijgen, ook gewoon hard voor werken. “

Melvin is in Suriname geboren. Heeft daarna tot zijn twaalfde jaar in Rotterdam gewoond, waarna hij met zijn moeder voor korte tijd naar een Blijf van mijn lijf huis moest. Van daar uit zijn ze naar Amsterdam verhuisd. Melvin legt uit dat hij steeds vaker onenigheid had met zijn moeder, waardoor hij op zijn zestiende wel vond dat hij uit huis kon. “Slechtste keus ever. Mijn moeder had het beste met me voor. De vrijheid heeft me in de problemen gebracht, geld, schulden, jong vader geworden. Was net achttien jaar en kreeg mijn eerste dochter. Soms hadden we niet eens eten in huis. Dus ik kom van ver en naar die tijd ga ik nooit meer terug. Ik deed domme dingen om geld te krijgen.”

Melvin praat niet graag over de tijd dat hij vast zat. Hij zegt dat de sport zijn redding is geweest en dat hij niet wil dat dit geassocieerd wordt met criminaliteit. Hij vertelt ook hoe hij zijn weg omhoog uiteindelijk heeft gevonden. En hoe belangrijk het is om de juiste begeleiding te krijgen wanneer dat grote geld eenmaal binnen komt.

Als analist bij Videoland deelt Manhoef ook zijn visie met ons op zijn collega’s in de sport. Wat Badr Hari betreft zegt hij resoluut: “Ik vind niet dat hij moet stoppen.” Over Rico Verhoeven geeft hij aan dat hij hem een echte atleet vind die ook echt een bijdrage heeft geleverd om de sport op de kaart te zetten.

Binnenkort gaat er weer een nieuwe editie van Boxing Influencers van start. Melvin vertelt dat er een paar leuke deelnemers mee doen. Ook zou hij graag willen dat Andy van der Meijde de uitdaging accepteert. Wij wachten met smart af!

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!