Anna Nooshin: “Ik ben heel lang verdrietig geweest om het beeld dat mensen van mij hebben”

In een nieuwe Nandoleaks Real Talk spreekt Fernando Halman met één van ‘s lands hardst werkende vrouwen in de business, creatieve duizendpoot Anna Nooshin. Zij nodigt hem uit op een bijzondere plek voor Anna, het kantoortje waar haar creativiteit daglicht ziet, en Tupac aan de muur hangt. Met bijna een miljoen volgers op Instagram, haar eigen succesvolle YouTube-kanaal, grote presentatieklussen voor televisie en een eigen kledinglijn gaat Anna eigenlijk ontzettend goed. Maar met Fernando praat ze ook over haar zoektocht naar rust en betekenisvoller werk, en haar band met haar vader. “Nu hij is overleden merk ik dat ik zo erg op hem lijk, en dat is best heftig.”

Zoektocht naar verzadiging

Na een jaar waarin ze zowel haar stiefvader als biologische vader verloor, en ze altijd gefocust is geweest op meer en beter, probeert Anna nu dingen te doen met een visie voor de lange termijn. Want ook al lijkt ze alles te hebben, met een succesvolle carrière, een hechte band met haar familie en een bruiloft in het verschiet, toch is ze ook nog steeds zoekende. “Ik kan wel tien toffe klussen hebben gedaan dit jaar, maar ik zal altijd het lijstje hebben die ik meeneem voor het volgende jaar. En als die niet afgevinkt is, dan geeft me dat een onrustig gevoel.”

De 33-jarige influencer is onverzadigbaar en zou willen dat ze met een tevreden gevoel wakker zou worden. Die tevredenheid probeert ze te zoeken in betekenisvoller werk. Op dit moment is ze bij BNNVARA te zien in de vierdelige documentairereeks ‘Mooier Wordt Het Niet’ waarin Anna op zoek gaat naar de rol die schoonheid in onze samenleving speelt. “Als ik terugkijk op die docu-serie dan voelt het alsof het een soort purpose is, wat ik nog niet bij al mijn projecten heb gehad.”

Verdriet om imago

De ruimte om zichzelf van haar persoonlijke kant te laten zien, heeft Anna niet altijd bij haar commerciële werk. “Ik ben heel lang verdrietig geweest over het beeld dat mensen van mij hebben. Ik heb wel boeken geschreven, die heel persoonlijk zijn, maar dat was heel vroeg in mijn carrière.” Daarna heeft Anna heel bewust het pad gekozen van YouTube, RTL Boulevard, Expeditie Robinson en Holland Next Topmodel. Nu de documentaireserie op televisie is verschenen, krijgt Anna veel berichtjes van mensen die het tof vinden dat ze zichzelf ook van een andere kant laat zien. “Mensen hebben zo’n beeld van mij wat niet altijd klopt, maar wat ik ze ook niet kwalijk kan nemen omdat ik ook mede verantwoordelijk ben geweest voor de creatie van dat beeld.”

En dat heeft alles te maken met de drive die Anna al van jongs af aan heeft. De motivatie om hard te werken, leerde ze als kind al toen ze met haar ouders vanuit Iran naar Nederland vluchtte en zij moest zorgen voor haar jongere zusje Aïda. “Ik weet niet beter dan dat ik er iets harder voor moet werken dan iemand die misschien wel andere middelen had gehad.” Ze heeft altijd moeten werken voor haar geld, en daar is ze haar moeder heel dankbaar voor. “Zij heeft mij echt de beste opvoeding gegeven die er is. Ik had het voor geen goud willen missen.”

Real Talk met Anna Nooshin en Fernando Halman

NandoLeaks spreekt Anna Nooshin in Real Talk podcast over liefde

Openhartig over vader

De liefde die Anna voor haar familie voelt is daarom ongekend groot. Haar moeder is naar eigen zeggen Anna’s hele wereld en op de bank van haar moeder komt ze tot rust. “Bij mijn familie kan ik volledig alle verwachtingen gaan. Daar kan ik volledig mijzelf zijn, zonder dat iets van mij wil of verwacht.” Ook de keuken van haar moeder is de favoriete plek van Anna en haar vrienden. Die chillen daar zelfs als Anna er niet bij is.

De band met haar moeder en zusje is heel goed, maar met haar biologische vader heeft ze altijd een moeizame relatie gehad. Anna vertelt openhartig aan Fernando dat ze altijd hard was als ze over hem praatte, en dat ze niets met hem had. Maar na het overlijden van haar vader, in maart van dit jaar, merkt Anna dat ze veel meer op hem lijkt dan ze in eerste instantie dacht. “Dat streven naar altijd alles willen, een ultieme romanticus zijn, je geluk halen uit het geluk van anderen, dat heb ik van mijn vader.”
Ondanks het gemis van een vaderfiguur in Anna’s leven, heeft ze het haar vader inmiddels wel vergeven. “Ik word er niet meer verdrietig van en ben niet meer zo boos op hem.” Hoewel ze niet meer de kans heeft gehad om hem dit te vertellen, voelt Anna de aanwezigheid van haar vader heel sterk. “Ik denk nu zoveel meer aan hem dan toen hij er nog was, en ook veel positiever.”

Anna Nooshin in Real Talk over ambitie, dromen en acteren in mocromaffia

Mocro Maffia

Met haar succes als presentatrice, komen ook de aanvragen binnen voor rolletjes in films. Zo was ze deze zomer te zien in de Hollywoodfilm Men In Black: International en ook in Nederland hebben regisseurs interesse in haar. Maar die heeft ze tot nu toe allemaal afgewezen omdat ze niet durft te acteren. Maar voor Mocro Maffia wil ze wel een uitzondering maken. “Morco Maffia is het enige dat me echt tof lijkt, daar zou ik mijn angst wel opzij voor durven zetten.” Volgens haar is de serie heel goed gemaakt en support ze graag een platform waar jonge acteurs in zitten met een diverse achtergrond.

Anna Nooshin in Real Talk podcast

Self made

Zelf is ze zich ook bewust van de rol die zij speelt in de beeldvorming op tv. “Toen ik met tv begon had ik eigenlijk niemand die op mij lijkt. Er zijn gewoon niet zoveel vrouwen met een andere achtergrond, en dat is nog steeds zo in het televisielandschap.” Zij brengt daar eigenhandig verandering in en kan gelukkig af en toe trots zijn op zichzelf. “Ik geef mijzelf echt niet elke dag een schouderklopje, maar soms doe ik een tof project en dan zeg ik tegen mijn verloofde [Nassim Zeta, red.] ‘wow, best wel vet dat ik dit heb gedaan’.” Haar moeder en zusje spelen daar een belangrijke rol in. “Ik had besloten dat ik voor hen wilde zorgen en als dat je motivatie is, dan kan het niet mislukken.”

Anna Nooshin in Real Talk podcast met Fernando Halman

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!