CARDI B VERDEDIGT KYLIE JENNER IN HAAR ‘WAP’ VIDEO

Vrijdag bracht Cardi B de Bronx-rapper de video uit voor haar door Megan Thee Stallion ondersteunde single “WAP” met optredens van Normani, Rosalía, Mulatto, Sukihana, Rubi Rose en Kylie Jenner, die een 20 seconden durende cameo maakte met luipaardprint.

De sexy videoclip die Cardi B en Megan Thee Stallion uitbrachten voor WAP heeft veel stof doen opwaaien. In de beelden duiken veel beroemde vrouwen op, maar de verschijning van Kylie Jenner is voor bijna 60.000 mensen blijkbaar een probleem. Zij zijn daarom een petitie gestart om haar uit de videoclip te krijgen.

RESPECTLOZE KYLIE
In de WAP-video zijn mensen uit verschillende culturen te zien. Kylie Jenner gedraagt zich volgens de petitiemakers juist respectloos tegenover de multiculturele samenleving en zou daarom die plek van twintig seconden onwaardig zijn in de clip. Ook wordt haar verweten dat ze Megan heeft laten vallen nadat ze in haar voet geschoten werd. Zo schrijft een fan: “Ontvolgde zij Megan niet nadat ze twee keer geraakt was in haar voet?”

CULTUURGIER
De petitie waarin wordt opgeroepen om Kylie uit de WAP-video te halen, is inmiddels door 58.000 mensen ondertekend en de reacties zeggen genoeg: “Ik genoot van mijn dagelijkse kopje bruine vrouwen, totdat die cultuurdief en kolonisator opdook en ik morste. Bedankt”, schrijft ene Aaliyah. “Ze is een cultuurgier die niet weet hoe haar eigen huidskleur eruitziet. Weg met de cultuurgieren.” Megan en Cardi hebben nog niet gereageerd.

Nu besluit Cardi te reageren na al het ophef. In reactie op een tweet waarin Kylie werd bekritiseerd door haar te vergelijken met Normani, die in de video danste, verdedigde Cardi de schoonheidsmagnaat en zei dat ze aardig was voor haar familie.

“Waarom heb ik Kylie op mijn muziekvideo gezet?” Cardi schreef in een sinds verwijderde tweet. ‘Ze behandelde mijn zus en dochter zo lief op haar kinderfeestje. Travis en Set zijn heel dichtbij en Kris Jenner heeft me advies gegeven over bepaalde dingen waar ik om vraag en haar man is echt cool met de mijne. ”

“Normani is een van de beste vrouwelijke artiesten die danst alsof ze haar reet danst!” tweette ze. ‘Waarom zou ze een deur openen? Vertel me alsjeblieft hoe dat logisch zou zijn? Het beste deel van het nummer is de beat & hook die ervoor zorgt dat je je reet wilt schudden. ”

Ze zei ook dat haar castingbeslissing niets met race te maken had. “Niet alles draait om ras,” vervolgde Cardi. “Er zijn hier in de wereld kwesties die over ras gaan waarover ik de hele tijd predik. Thjs gaat niet over verdomde race. ”

Ondanks de controverse is de video al een virale sensatie geworden met bijna 60 miljoen views in 72 uur.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!