Charles Aznavour – Parce Que Tu Crois

Dr. Dre ft Eminem & Xzibit – What’s the Difference

5 jaar geleden draaide ik het nummer ‘Dernière Danse’ van Indila op de radio en hoorde ik ‘Parce Que Tu Crois’ daarin terug.
Indila – Dernière Danse

The Firm – Firm Fiasco (1997)
Vanaf 0;05 sec

Charles Aznavour À Ma Fille

Always Believe In Yourself!!
Volgens Franse recensenten in de jaren veertig zou het nooit wat met de zangcarrière van Charles Aznavour worden. Uiteindelijk werd hij een van de grootste Franse zangers van de twintigste eeuw.
Charles Aznavour werd gezien als een van de grootste zangers van Frankrijk. Deze genie schreef meer dan 1400 liedjes, die ook door anderen werden uitgevoerd.
Edith Piaf – Jezebel
Tekst Geschreven door Charles Aznavour

Aznavour was voorbestemd voor een carrière in het theater en hij speelde als kind van 9 al enkele rollen in Franse speelfilms, maar hij werd ontdekt als zanger, door de keizerin van het chanson Édith Piaf. Die hoorde Aznavour eens zingen, herkende in hem een echte Franse chansonnier en nam hem mee naar haar concerten in de legendarische Moulin Rouge.
Meneer Aznavour zong in zes verschillende talen en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Ook verscheen hij in zo’n zestig films.

Als je het hebt over zijn meest bekende nummers dan moet je denken aan: She, For me formidable, La mamma, Hier encore en La Bohème.
Een bijzonder feitje:
Op zijn 93ste kreeg hij een ster op de Walk of Fame in Hollywood. Bij de onthulling daarvan zei hij: “Ik ben Frans en Armeens, die twee zijn met elkaar verbonden als koffie en melk. Het is fantastisch om twee culturen mee te dragen.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!