Voor Jairzinho is Rotterdam Airlines net als zijn kindje. In 2009 richtte de rapper samen met zijn broertje het label op en vanaf dat punt is de rest geschiedenis. Rotterdam Airlines kent veel successen, maar dat ging zeker niet zonder moeilijkheden. In de nieuwe Real Talk vertelt Jairzinho over zijn label, het vertrek van Sevn Alias en het opbouwen van succes in de industrie.

HET BEGIN
“Ik kom uit een tijd waar je rapte omdat je het leuk vond, niet omdat er iets mee verdiend zou worden.” Zo beschrijft Jairzinho het begin van zijn carriére. De Rotterdamse rapper deelde altijd al een passie voor muziek en sloot zich daarom op jonge leeftijd aan bij een Surinaamse band. “Ik was vroeger veel bezig met voetballen en ging daarna in een Surinaamse band. Ik had heel veel interesse in muziek, ik hield ervan. Ik ben begonnen als drummer, maar eindstand zag ik dat je echt zanger moest zijn. Het was interessanter dan een drummer. Dus ik dacht: ‘Weet je wat? Ik word zanger, man.'”, legt de artiest uit aan Fernando. Jairzinho vertelt dat hij vijftien jaar geleden werd geboekt door de mensen waarvan het huidige Rotterdam Airlines-pand was. Hij mocht daar een optreden geven en als hij nu terugdenkt, vindt hij dat heel tof. “Nu is het van ons.”

VAN MUZIEK NAAR THEATER EN TERUG
Daar bleef het daarna wel bij. Na het bandje raakte Jairzinho gefascineerd door theater en dat ging heel lang heel goed. Hij toerde op een gegeven moment door heel Nederland, België en ging zelfs naar Atlanta voor een productie. “Ik was popping, ik ga niet voor je liegen”, zegt de rapper zelf over deze periode. Later verloor hij daar interesse in en stapte hij over naar ‘de block’. De passie voor muziek is echter nooit vervaagd en toen hij merkte dat er eindelijk brood mee te verdienen viel, ruilde hij de streetlife in voor muziek en kwam Rotterdam Airlines tot leven.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!