DODELIJK ONGELUK

Het tijdelijk parkeren van zijn problemen ging allemaal goed, tot een paar weken voor het toernooi. Hij belandde in een auto-ongeluk met een dodelijk slachtoffer. “Ik reed iemand aan. Dat was gewoon zo erg.” Jamal raakte een zestig jarige fietser die door rood reed.

Jamal werd meegenomen naar het politiebureau en daar werd hem verteld dat de man op slag dood was. “Dat was al erg genoeg, maar ik werd ook nog in de cel gestopt.” Jamal kreeg geen slachtofferhulp en moest een nacht in de cel doorbrengen zonder dat hij iemand mocht spreken. Het werden de negen moeilijkste uren uit zijn leven.

“Ik heb geen oog dichtgedaan en alleen maar zitten nadenken. Ik zat daar maar en ik kon met niemand praten, terwijl ik dat echt nodig had. Ik ben daar echt gek geworden. Ik heb daar gehuild, ik heb negen uur lang niks anders gedaan.”

Jamal heeft heel veel over het incident gepraat. Toch heeft hij het zes jaar later nog steeds niet verwerkt. “Mijn familie was er voor mij, maar als je gaat slapen, ben je weer alleen en dan komt alles terug in je hoofd.” Jamal kan er nog steeds niet mee dealen, ook al zegt iedereen tegen hem dat het niet zijn schuld is.

“Ik heb het wel gedaan en ik moet ermee kunnen leven.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!