How Jeon Met J Balvin And Made Machika

 

Hun roots liggen op het zonnige eiland Aruba. Fernando Halman en Jeon praten over de monsterhit

‘Machika’ met Anitta en (the one and only), reggaeton zanger J Balvin. Machika is de opvolger van zijn vorige hit ‘Mi gente’.

Fernando heeft Jeon al vanaf het begin gesteund met o.a. zijn hit ‘Bon vibe’ en ‘Dushi bida’.

Om te begrijpen hoe “Machika” tot stand kwam, moet je weten hoe het allemaal begon…

”J Balvin en ik werden vrienden, maar we spraken nooit over muziek”

Fernando:

“Wow, wow! Gefeliciteerd, dit is geweldig!!
Vertel ons hoe dit allemaal is begonnen. Hoe ben je met J Balvin in contact gekomen.”

Jeon:

“Ik ben op een gegeven moment naar New York verhuisd. Ik wilde een positieve omgeving en nieuwe mensen ontmoeten. Een maand later had ik een routine ontwikkeld en ging ik regelmatig naar de sportschool. Op een dag was ik in de sportschool en daar zag ik ineens J Balvin. Dat was echt gek! We sportten allebei bij dezelfde sportschool!

Fernando:

“Maar wat ging er door je heen? Je had zoiets van: “Wow, dat is J Balvin!”

Wat gebeurde er toen?”

Jeon:

(lacht) ”Ja, het was J Balvin, maar ik ben nooit naar hem toegestapt om te zeggen van: ‘Hey ik ben Jeon en ik maak ook muziek’. Ik respecteer hem als een artiest en ik wist natuurlijk dat iedereen op hem afstapt om te vertellen dat ze muziek maken. Ik wilde zijn privacy respecteren.

Op een dag was de ‘vibe’ gewoon goed in de sportschool en plotseling gingen we een gesprek aan. We spraken echt over alles, behalve over muziek. We werden gewoon vrienden in de sportschool.”

”J Balvin reageerde met ‘Yo quiro’ op mijn video en schreef ‘This is fire’ in een bericht naar mij.”

De Arubaanse rapper en zanger werkte ondertussen gewoon aan zijn muziekcarrière en had net het nummer ‘Machika’ in het Papiamento geschreven. Op de eerste promotiedag werd zijn muziekvideo repost door DJ Blast. Jeon had niets door en werd plotseling wakker geschud door een vriend van hem.
J Balvin had gewoon een reactie geplaatst onder zijn video op Instagram. J Balvin reageerde met ‘Yo quiro’ en Jeon kreeg gelijk een sms van hem dat zijn nummer ‘Fire’ is. Bij de eerst volgende ontmoeting in de sportschool werd er gelijk over de toekomstige hit ‘Machika’ gesproken. J Balvin was ervan overtuigd dat dit een hit zou worden.

Fun fact:

De FunX radio-dj, Fernando draaide de originele versie van ‘Machika’

(in Papiamento) al in juli 2017

Fernando:

“Wat ging er door je heen toen J Balvin zei dat hij iets met deze plaat wilde doen? Er lag natuurlijk al een versie klaar. Vond je gelijk dat er dingen veranderd moesten worden aan de plaat?”

Jeon:

“De versie in het Papiamento was al bekend op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het werd een hele andere versie toen J Balvin het naar een hoger niveau tilde. Maar ik ben echt dol op deze versie. J Balvin heeft er echt magie overheen gegooid.”

Fernando:

“Je hebt jouw stukje in het nummer veranderd. Je geeft op een gegeven moment ook een “shout out” naar Aruba, Bonaire en Curaçao gedaan. Kan je daar iets over vertellen?”

Jeon:

“Ja, dat klopt. J Balvin vertelde mij dat als ik het wilde maken op de Latijns-Amerikaanse markt dat ik in het Spaans zou moeten rappen. Het refrein is wel nog steeds in het Papiamento.

Toen ik J Balvin voor het eerst ontmoette, vroeg hij mij waar ik vandaan kwam. Ik vertelde hem dat ik uit Aruba kom en dat het een klein eiland is naast de eilanden Bonaire en Curaçao. Wij zijn de enige landen waar ze Papiamento spreken. Hij vond dat heel dope!”

”J Balvin vroeg aan mij of ik Fernando kende. Dit is hoe de wereld werkt en hoe mensen met elkaar in contact komen”.

Fernando:

“Het is een heel ander soort productie dan J Balvin gewend is. Het is een productie van DJ Chuckie & ChildsPlay. Zij hebben de originele beat gemaakt. Dat is een hele andere vibe. We hebben nu Nederland, Aruba, Marokko. Allemaal verschillende ‘vibes’ in een nummer. Op die manier is het wel extra bijzonder.”

Jeon:

”Ik kom uit Aruba. En ik heb de link gelegd tussen Europa, Latijns- Amerika en de afrobeat. Het was dus een link van Europa naar het Caraïbisch gebied en naar het Latijns-Amerika”.

Fernando:

“Het is heel grappig, want ik heb J-Balvin net voor het eerst in levende lijve ontmoet. We hadden al wel vaker telefonisch contact met elkaar, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet.”

Jeon:
“Ja, J Balvin volgt je op Instagram. Dezelfde dag dat wij over “Machika” spraken vroeg J Balvin aan mij waar ik allemaal optreed. Dus ik vertelde hem dat ik optreed op Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland. Hij vroeg mij gelijk of ik Fernando kende van FunX. Het is geweldig hoe de wereld werkt en hoe mensen met elkaar in contact komen. Jij hebt mij veel geholpen in Nederland. Jij speelde mijn nummer ‘Bon Vibe’ voor het eerst in Nederland. En wij komen natuurlijk allebei uit Aruba! Dat is echt te gek. Aruba is gezegend. Niet alleen het eiland zelf, maar ook de mensen.”

Jeon werk nu met de Colombiaanse zanger J Balvin, die als een echte mentor optreedt. Naast rapper, zanger en producer is Jeon ook een enorm goede songwriter. Op dit moment werkt hij aan een aantal projecten en gaat hij zijn fans zeker op de hoogte houden. Hij is gedreven en zal keihard blijven werken.

Dit gaat absoluut het jaar worden van Jeon. Houd deze talentvolle artiest goed in de gaten. To be continued..

Interview van Fernando Halman (www.nandoleaks.com) en Jeon.

Camera & Regie: Martino Madiksan
Auteur: Chaya Pahladsingh

How Jeon Met J Balvin And Made Machika

NandoLeaks New Video: J. Balvin, Jeon, Anitta – Machika

#hitalert #machika

Een bericht gedeeld door Fernando Halman (@fernandofunx) op

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!