KEMPI OPENHARTIG OP MIXTAPE DU4: ”JE STAAT MET JE RUG TEGEN DE MUUR, JE HEBT GEEN OPTIES”

Stream Mixtape Du4: https://www.nandoleaks.com/nandoleaks-…

Kempi heeft zijn nieuwe mixtape DU4 uitgebracht. Het is een persoonlijk album, waarin Kempi openhartig rapt over zijn struggles en zware periodes in zijn leven. Mister Mixtape schoof aan bij Fernando in Start voor een korte luistersessie en vertelde over de drijfveren achter bepaalde tracks.

NIEUWE GENERATIE
Kempi is al twaalf jaar in de game. Hij is teruggekomen in een periode dat er een hele andere generatie de scene domineert. Op zijn mixtape zijn samenwerkingen te horen met de populairste artiesten van dit moment, zoals Lijpe, Frenna en Emms. Kempi geeft aan dat hij uit zichzelf misschien niet zulke tracks zou maken, maar hij vindt het wel een goed teken dat hij ook door de nieuwe generatie gewaardeerd wordt.

”Ik hou gewoon van muziek. Ik ben blij dat ik voor zulke tracks wordt gevraagd. Het zijn tracks die bepalen of je nu meedoet of niet. Het zijn populaire tracks. Ik ben blij dat mensen mij dit gunnen en me op die tracks willen we hebben.”

GREATEST EVER
Kempi heeft een track gemaakt speciaal voor zijn moeder, Oh Mama. Zijn moeder is zijn ultieme held, of zoals hij het zelf zegt: ”the greatest ever”. Hij vertelt aan Fernando waarom zij juist zo belangrijk voor hem is.

”Wat veel mensen niet begrijpen, is dat het bijna onmogelijk is om voor zeven kinderen te zorgen. Het enige wat zij deed, is overleven: zorgen dat we eten hadden en kleren aan hebben. Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft wat je moeder allemaal in haar eentje heeft gedaan. Waar ik ook vastzat, ze kwam altijd langs. Mijn moeder is mijn alles.”

PIJN
Inmiddels is het contact met zijn vader ook verbeterd. Kempi beseft maar al te goed dat de tijd niet kan worden teruggedraaid en wil vooral niet dat zijn vader met een schuldgevoel achterblijft.

”Het is voldoende dat hij zijn best doet. Je kan de tijd niet terugdraaien. Ik wil niet dat hij met pijn en emoties rond blijft lopen. Ik hoop dat hij het een plek kan geven, ik heb dat ook gedaan.”

DEPRESSIES
Op de mixtape staan nog meer tracks waarin Kempi zien gevoelens uit. In het nummer Litty met Broertje betuigt hij spijt van de dingen die hij in zijn verleden heeft gedaan en spreekt hij openlijk over zijn depressies.

”Het was een hele moeilijke periode. Je staat met je rug tegen de muur, je hebt geen opties. Dan vind je een optie en je maakt een keuze uit pure wanhoop. Dan kom je in bepaalde situaties terecht in het straatleven. Jongeren van de straat hebben veel pijn, waardoor we de helft van de tijd liegen over wie we zijn.”

SPIJT
Kempi heeft spijt van veel dingen, maar hij zag op dat moment in zijn leven geen enkele andere mogelijkheid. Zijn carrière liep niet goed, zijn vriendin was hoogzwanger en hij had een kleintje met astma door het huis lopen. Hij raakte de weg kwijt en maakte keuzes die achteraf verkeerd waren. Hij is dan ook blij dat deze zware periode achter de rug is.

”Het zijn levenslessen. Het ergste voor mij is dat iedereen het kan zien. Er is een camera op mij gericht. Mijn leven is een weerspiegeling van de maatschappij, maar bij mij wordt het uitvergroot. Het is een zegen en een vloek. Ik heb die gewoon te dragen.”

BATTLEFIELD
Een zegen en een vloek… Het verwoordt perfect datgene wat Kempi misschien wel beter kent dan wie dan ook. In zijn carrière maakte hij namelijk precies hetzelfde mee.

”Ik was ook de eerste die de game veranderde, maar ik heb nooit de credits of het geld ontvangen zoals de anderen. Als er oorlog wordt gevoerd, ben ik degene op de frontline. De rest heeft kunnen zien hoe ze het niet moeten doen. Toen kwam Ronnie Flex aanrennen, beng beng beng beng beng… Hij schiet iedereen dood, komt wel aan de overkant en neemt de schat mee. Terwijl ik aan het struggelen was en mensen mij zagen doodgaan op de battlefield. Dat is hoe die shit is gegaan, niet anders.”

KARAOKE
Die tijd is gelukkig achter de rug en Kempi is helemaal klaar voor een nieuwe start. De hiphopscene is inmiddels heel anders dan toen hij zelf begon. Maar hoe goed kent Kempi de muziek van nu eigenlijk? Fernando speelde het karaokespel met Kempi. Energie, Tempo, Habiba, Mask Off en Casablanca… Ze kwamen allemaal voorbij. Lukt het hem om de tracks af te maken?

NandoLeaks New Music: Kempi – Du4 (Mixtape)

NandoLeaks New Video: Kempi – Oh Mama (prod. Ricardo Burgrust)

Kempi gaf vanochtend een exclusief interview vanuit de gevangenis. De getalenteerde rapper zit weer eens in de bak maar hij kwam eerder deze maand ook uit met een nieuwe EP. ‘Rap ‘N Glorie’ is een samenwerking met de Amerikaanse producer The Alchemist. Fernando sprak hem over Bezoek Zonder Toezicht, Ronnie Flex en zijn frustraties. “Ik ben vier jaar lang depressief geweest”.

MEER BEZOEK ZONDER TOEZICHT
Dat het gevangenisleven geen geheimen meer kent voor Kempi, is niet zo gek. Al die keren hebben ervoor gezorgd dat hij de bajes van voor naar achteren kent. Daarom irriteert de rapper zich aan de manier waarop mensen naar gevangenen kijken.

“Gedetineerden zijn ook mensen. Als je iemand niet de kans geeft om zichzelf te beteren, hoe gaat hij zich dan fatsoenlijk kunnen vinden in de maatschappij?”

‘Kempi: “Ik vind dat gevangenen meer bezoek zonder toezicht moeten krijgen”‘
De Gramma Boy vindt dat de regels in de gevangenis veel strenger zijn geworden. Hij mag nu maar een keer per maand een uur Bezoek Zonder Toezicht krijgen. “Zodat je eventueel seks kan hebben met je partner.” De rapper heeft liever dat dit twee uur per keer is.

“Mensen denken altijd dat je gevangenen niets moet gunnen maar als ze niet kunnen neuken dan gaan ze elkaar in de kont neuken.”

MEER INHOUD DAN RONNIE FLEX EN LIL’ KLEINE
Het demotiveert Kempi dat hij als artiest heel veel bereikt heeft maar er niet zoveel voor terug krijgt als Ronnie Flex of Lil’ Kleine. “Terwijl ik misschien wel dezelfde inspanning lever en nummers maak met meer inhoud.” Hij wil zeker niet zielig doen maar hij denkt wel dat het voor hem extra moeilijk is.

“Ik ben net zo getalenteerd of getalenteerder dan al die guys uit de industrie maar ik kom niet op dezelfde plekken als hen.”

‘Kempi: “Ik ben getalenteerder dan al die guys uit de industrie”‘
DEPRESSIEF
Volgens hem is dat wat hem keer op keer het verkeerde pad op brengt. “Een n*gga gotta eat en dan doe je soms naïeve dingen.”

Toen het in 2011 weer heel goed ging met het talent en hij bij De Wereld Draait Door en Ali B Op Volle Toeren te zien was, belandde hij ook in de bak door een zaak uit 2010.

“Dat heeft mij vier jaar lang in een depressie gehouden. Ik had zo hard gewerkt en uiteindelijk heb ik er niks voor teruggekregen.”

De afgelopen jaren was hij daarom niet met muziek bezig. Maar mede dankzij ‘Rap N Glorie’ heeft Kempi er weer zin in. “Hierdoor denk ik wel: shit man, als ik buiten ben wil ik knallen. Mixtape vier is onderweg.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!