Lil Kleine dropt na drie jaar wachten eindelijk zijn nieuwe album Jongen Van De Straat. Behalve keiharde collabo’s met artiesten zoals Frenna, Maleek Berry en Wizkid, laat de rapper zich ook van zijn gevoelige kant zien. In Start met Fernando vertelt hij meer over de emotionele tunes Lío Zion die hij schreef voor zijn zoontje en Ondersteboven die hij opdroeg aan zijn verloofde Jaimie Vaes.

LÍO ZION
“We hadden tranen van geluk in onze ogen. Jij bent een cadeautje, jij komt van daarboven. Je bent het beste wat me ooit is overkomen.” Deze mooie woorden draagt Lil Kleine op aan zijn zoontje waar hij zielsgelukkig mee is in de track Lío Zion. En hoe gelukkig hij met hem is, maakt de rapper nog even duidelijk in het interview:

“Als ik moest kiezen tussen al mijn geld of het niet meer zien van mijn kind, dan mag je nog meer dan al m’n geld hebben. Dan mag je mijn leven zelfs nemen voor dat. Als ik naar die jongen kijk, ben ik er duizend procent van overtuigd: hij is al mijn geluk. Hij is het geluk wat ik nog nooit heb gevoeld. […] Ik krijg er bijna tranen in mijn ogen van als ik het zo zeg. […] Ik heb het heel lang allemaal voor mezelf gedaan. Nu is alles wat ik doe voor hem, niet meer voor mij.”

TRANEN
Ook de tune Ondersteboven heeft een gevoelige laag. Lil Kleine draagt deze track op aan zijn verloofde Jaimie Vaes en geeft toe dat hij brak toen hij het nummer opnam in de studio.

“Ik had tranen in mijn ogen toen ik dit nummer aan opnemen was. Toen zei ik tegen Jack $hirak dat ik het opnieuw wilde opnemen, waarop $hirak reageerde: ‘Nee joh, dit is zo echt. Je hoort aan je dat je dit meent. […] Ik ben niet bang om toe te geven dat deze vrouw, die mij een kind heeft gegeven, mij rust geeft in het leven. Ze laat mij zien dat het niet allemaal om geld of succes draait. […] Uiteindelijk kom je aan het einde van de dag thuis bij je gezin en gaat het om je kind en je vrouw. Als je je dat realiseert, kan je echt jezelf zijn.”

COLLABO MET WIZKID
Uiteraard staan er ook wat party tunes op het album, waaronder Aan Je Zitten in samenwerking met the one and only Wizkid a.k.a. Starboy. Lil Kleine is zo weg van afro vibes dat hij koste wat het kost samen wilde werken met Wizkid. “Als je mij zou vragen om te kiezen tussen Drake, Justin Bieber of Wizkid om een nummer mee te maken, dan zou ik oprecht Wizkid zeggen. Dat meen ik echt.”

Via Tinie Tempah leerde de Nederlandse rapper Wizkid kennen, waarna de twee met de tijd mee een goede vriendschap opbouwden. Toen de tijd eindelijk rijp was, doken ze uiteindelijk de studio in. “Hij was in Nederland om op te treden en hij nodigde me uit om langs te komen. Toen hebben we wat gedronken en vroeg hij me om die dag nog de studio in te gaan. Ik zei: ‘Vriend, het komt goed, je bent er nog een week, dus laten we eerst gezellig hangen.’ Dat kon hij heel erg waarderen en drie dagen later zijn we aan de slag gegaan.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!