Bizzey en Akwasi hebben de handen ineengeslagen voor Geen Wedstrijd. Bij de track, waarop de artiesten zich uitspreken tegen racisme, horen twee verschillende clips. In de ene clip worden Akwasi en Bizzey tegen de grond gehouden door de politie, bij de andere clip zijn de rollen omgedraaid.

OPBRENGSTEN
De opbrengsten van de samenwerking gaan naar verschillende organisaties, waaronder The Black Archives, Black Queer & Trans Resistance, Nederland Wordt Beter en Kick Out Zwarte Piet.

AKWASI
Akwasi hield maandagavond op de Dam al een krachtige toespraak tijdens de demonstratie tegen institutioneel racisme “Dit is een nieuwe fase, hou je niet meer in!”, riep hij onder andere op het podium. Volgens hem was het een “historische dag”.

In Start met Fernando zei de rapper dat het belangrijk is om deze beweging nu voort te zetten en het bewustzijn te blijven vergroten.

“We moeten nu voor eens en altijd van die raciale stigma’s afkomen en het bewustzijn vergroten. We zijn allemaal hetzelfde, maar zeker niet gelijk. Er zijn verschillen en die mogen we ook zeker omarmen, maar laten we het beestje bij de naam blijven noemen als iets discriminerend of racistisch is.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!