NANDOLEAKS NEWS XTRA: Cardi B komt naar Nederland !

Cardi B heeft deze week geschiedenis geschreven door als eerste vrouwelijke solorapper in bijna twintig jaar de nummer 1-positie in de Billboard Hot 100 te bereiken.

Cardi B aan line-up Encore 5 Year Anniversary toegevoegd
Ook Ronnie Flex met Deuxperience band en Sevn Alias te zien in AFAS Live op 1 december

Dit jaar bestaat het hiphop platform Encore vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt op zaterdag 1 december groots gevierd in AFAS Live. Zojuist is bekendgemaakt dat de Amerikaanse hiphopsensatie Cardi B hiervoor is bevestigd. Ze schreef deze week geschiedenis met haar nummer ‘Bodak Yellow’ waarmee ze nu als vrouwelijke solo rapper bovenaan de hitlijsten staat. Ook superster Ronnie Flex staat samen met zijn Deuxperience band op het podium, evenals Sevn Alias en Mist (UK). De kaartverkoop voor het vijfjarig bestaan is gestart via Ticketmaster.

Al vijf jaar staat het hiphop platform Encore garant voor het boeken van zowel opkomende als gevestigde acts. Met hun vijfjarig jubileum spelen ze hier wederom op in door de veelbesproken artiest Cardi B aan de line-up toe te voegen. Ze is één van de weinige vrouwen die ooit op deze positie in de Amerikaanse ‘Billboard Hot 100’ heeft gestaan. Naast Lauryn Hill wisten alleen Lil Kim, Shawna en Iggy Azalea dezelfde plek te behalen. En dat terwijl ze nog geen album heeft uitgebracht.

Naast Cardi B is de Nederlandse hitsensatie Ronnie Flex bevestigd, die met zijn Deuxperience band hiermee zijn enige show in Amsterdam speelt. Ook Sevn Alias staat op 1 december op het podium, waar hij zijn nieuwe labum ‘Picasso’ zal presenteren dat binnenkort uitkomt. De Britse rapper Mist heeft al een volledig uitverkochte UK tour erop zitten en komt voor het eerst naar Nederland. Zijn hits ‘madness’ en ‘hot property’ hebben gezorgd voor zijn internationale doorbraak.

Over Encore
Vijf jaar geleden startten Wesley Texel (Dj Waxfiend) en Riques ter Heerd (Dj Prime) een wekelijkse clubnacht en radioshow. Inmiddels is Encore van een clubnacht in de Melkweg uitgegroeid tot een platform voor hiphop in de breedste zin van het woord met een jaarlijks festival, talloze mixtapes, foto exposities en een eigen merchandise lijn. Ook met hun eigen talentenprogramma Encore Freshmen hebben ze jarenlang bijgedragen aan het succes van hiphop in Nederland. Onder andere Yung Nnelg, Woodie Smalls, Amartey en Ismael & Thomson kwamen hieruit voort. Daarnaast waren veel internationale acts voor het eerst in Nederland te zien tijdens een event van Encore, zoals Future, Tory Lanez, Kehlani en Ty Dolla $ign.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!