NANDOLEAKS REAL TALK MET JOSYLVIO: ”Mijn moeder zet op alles door. We die before we quit. Zij is zo’n sterke vrouw, een echte gangster.”

Josylvio: ‘’Die unconditional love voor mijn moeder, voel ik voor niemand anders.’’

Josylvio is nog lang niet klaar. ”Ik wil ze kantelen,” vertelt hij in de derde aflevering van Nandoleaks: Real Talk. Op dit moment gaat Josylvio harder dan ooit, maar daar is natuurlijk heel veel aan voorafgegaan. Het succes heeft hij volgens hemzelf vooral te danken aan zijn wilskracht, zijn goede vrienden, zijn familie en Allah.

Josylvio is ervan overtuigd dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je maar een goede focus hebt en duidelijke doelen stelt. ”Zet je mind op iets en het lukt je. Dat is de waarheid. Soms weet je niet eens dat je iets vraagt, omdat je wil zo groot is. Maar God weet het.”

”Als je de bucketlist dingen afstreept, zou je zeggen van wel. Maar ik ben nog niet klaar: I ain’t ready. Ik ben pas klaar als ik er geen zin meer in heb. En ik heb er nog zoveel zin in, ik wil ze kantelen. Ik ben ene junkie voor muziek.”

ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE
”Die unconditional love die ik voor mijn moeder voel, voel ik voor geen andere vrouw.” De band met zijn moeder is ontzettend sterk. Als er één iemand is waar hij echt tegenop kijkt, is zij het wel. En andersom geldt dat ook.

”Mijn moeder zet op alles door. We die before we quit. Zij is zo’n sterke vrouw, een echte gangster. Zij heeft mij grotendeels opgevoed. Een moeder is echt belangrijk als je al snel de enige man in huis bent. Ze belde me laatst en ze zei: ‘Je bent mijn man. Als er nu iets is, kom ik naar jou. Het is niet meer andersom. Ik ben zo blij dat ik je zo heb kunnen maken.’ Dat maakt me echt emotioneel. Mijn moeder heeft van mij een doorzetter gemaakt.”

MAMA
Zijn moeder is zangeres. Josylvio verwacht wel dat er ooit een duet komt, maar hij wil niks forceren. ”Je moet het niet forceren. Zo schreef ik Mama ook niet.” Mama is één van de tracks die het meest voor hem betekent, maar zelf kan hij er bijna niet naar luisteren.
”De dag nadat ik hem had opgenomen, werd ik al emotioneel. Ik treed ook niet op met dat nummer. Ik wilde hem ooit clippen, maar dat heb ik niet gedaan. Het is dus mijn eigen schuld dat het niet groter is geworden, maar ergens is dat ook wel goed. Ik schreef het eigenlijk alleen voor mijn moeder.”

EGYPTE
Josylvio heeft goed contact met zijn vader, maar in zijn jeugd was hij wel tien jaar afwezig om zijn business in Egypte te runnen. En dat was in sommige perioden best wel heftig.

”Hij was weg toen ik twaalf/dertien was. Dan word je net een man. Je moet eigenlijk op je flikker krijgen van je vader of je hebt juist hulp nodig. Ik was best onhandelbaar op school, maar misschien was ik niet van school getrapt als hij er was.”

NEFERTITI
De liefde voor Egypte is groot, ook bij Josylvio. Hij draagt een ketting van Nefertiti op zijn nek, de Egyptische koningin die ook op het lichaam van 2Pac getatoeëerd stond.
”Ze was een bad bitch, één van de meest gangster koninginnen van Egypte. Ze runde haar man. En ik run haar, dat is die expression: Nefertiti, my bitch.”

IMPERIUM OPBOUWEN
Toch heeft zijn vader er wel voor gezorgd dat hij heel hard is gaan werken om een imperium op te bouwen. In eerste instantie doet hij dat met muziek, maar hij wil het ook verder uitbreiden. Bijvoorbeeld door te investeren in grond, net zoals zijn vader.

”In de tijd dat mijn pa dik ging, wou ik net zo’n boss worden als hij. Ik wou als eerste imperium in muziek, maar ben ook bezig om te investeren in grond. Geld maakt geld. Ik kan niet alles blowen op waggies of klokkies, toch?”

VRIENDSCHAPPEN
Behalve familie, hecht hij ook veel waarde aan vrienden. Zo is hij al sinds jongs af aan bevriend met Esko, wat hem natuurlijk heeft geholpen om echt muziek te gaan maken. De tweede of derde track was al ‘Le7Nesh’. “Toen ik begon had ik nog niet echt een idee, maar toen ‘Le7nesh’ uitkwam, besefte ik dat ik hier rijk mee kon worden.”

Helaas is er ook iets tragisch gebeurd: hij verloor een vriend op jonge leeftijd. Iedereen in de buurt kende hem, omdat hij zo’n goed hart had. ”Hij gunde iedereen.” Josylvio schreef een nummer over hem: Oost West, Thuis Best.

”Net als Mama, word ik heel erg emotioneel bijdie track. Oost West, Thuis Best is de eerste track waarbij ik mij zo blootleg. Ik rap niet eens daar, ik uit mijn gevoelens. Dat is één van de tracks die een diepe betekenis heeft voor mij. Met hem heb ik alles meegemaakt. Vooral het vasten samen, zal altijd bij me blijven.”

LIEFDE
Zijn vrienden zijn alles voor Josylvio, maar met vrouwen heeft hij nog niet zo’n sterke band kunnen creëren. ”Ik sluit me heel erg af van liefde, maar ik heb wel contact met vrouwen. Ik ben ook wel in een motion geweest met iemand en dan vind ik het moeilijk om te zegen dat het niet kan. Veel artiesten zeggen dat het artiestenleven eenzaam is, maar dat is het voor mij gelukkig ik niet. Ik leef het met mijn homies.”

Ondanks dat er nog geen liefde in zijn leven is, wil Josylvio wel heel graag vader worden. Toch wacht hij nog op het juiste moment. ”Iedereen wilt liefde. Er is geen mooiere liefde dan kinderen hebben, denk ik. Alleen ik ben wel in een andere situatie, er zijn mensen die advantage van mij willen. Ik ben niet op dat, dus ik moet nog maar even wachten.”

En hij heeft meer dromen. Zo wil hij een wereldreis maken van twee jaar, waar hij dingen kan doen als zeilen en paardrijden. Iets wat hij ook graag doet als hij in Egypte is. ‘’Tussen de piramides, dat is echt de meest magische manier om te paardrijden. Dat vergeet ik nooit meer.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!