Nog geen 2 weken nadat Kanye West bekendmaakte te willen meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, komt hij alweer terug op dat plan. Hij zal het dit jaar niet opnemen tegen president Donald Trump en zijn belangrijkste uitdager Joe Biden, zo is te lezen in verschillende Amerikaanse media.

Het was niet de eerste keer dat de rapper verkondigde naar het presidentschap te streven. Vijf jaar geleden, tijdens zijn speech bij de Video Music Awards, zei West al dat hij streefde naar het presidentschap in 2020. „Zoals jullie hadden kunnen raden, ik heb besloten om president te willen worden in 2020”, zei hij destijds.

West zei dinsdag niet of hij ook in de toekomst geen gooi meer zou doen naar het presidentschap. Op Twitter werd al heel erg lacherig gedaan over zijn aankondiging een paar weken geleden. Met uitzondering van onder andere Tesla-topman Elon Musk, die zegt “hem volledig te steunen”. Ook de vrouw van de rapper, realityster Kim Kardashian West, uitte meteen haar steun.

Witte Huis
De afgelopen jaren was West regelmatig te vinden bij president Trump op het Witte Huis, maar inmiddels lijkt de verstandhouding tussen beiden te zijn bekoeld.

.https://www.youtube.com/watch?v=snqzbxxIcBo

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!