Kanye West wil toch meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De rapper heeft zich woensdag officieel kandidaat gesteld, meldt ‘TMZ’. De Amerikaanse kiescommissie bevestigt de aanmelding van de rapper.

Hij is kandidaat namens de partij BDY, wat volgens West staat voor de Birthday Party. Hij moet nog wel allerlei aanvullend papierwerk inleveren om definitief toegelaten te worden tot de verkiezingen in november.

Kanye maakte op 4 juli zijn kandidatuur bekend, maar dinsdag kwam het bericht dat West toch geen gooi ging doen naar het presidentschap. Hij kreeg begin juli steun van onder anderen zijn echtgenote Kim Kardashian West en Tesla-oprichter Elon Musk, maar de meeste reacties waren negatief.

Het is zeer onzeker of Kanye wel in alle Amerikaanse staten op het stemformulier terechtkomt. Hij moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals het ophalen van handtekeningen en in veel staten moet je als kandidaat ook inschrijfgeld betalen.

Als Kanye aan de voorwaarden voldoet neemt hij het op tegen zittende president Donald Trump van de Republikeinse Partij en Joe Biden van de Democraten. Uit opiniepeilingen blijkt dat hij maar op enkele procenten van de stemmen zou kunnen rekenen en dus kansloos zou zijn voor het presidentschap.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!