Het lichaam van Naya Rivera (33) is vandaag gevonden, bevestigt de lokale politie. De actrice, die bekend is van haar rol in de populaire serie Glee, raakte woensdag vermist tijdens een boottocht in Californië met haar zoontje.

De 33-jarige Rivera werd sinds woensdagmiddag vermist. Ze verdween tijdens een boottochtje met haar zoontje op Lake Piru, een groot meer in Californië. De politie trof het jongetje alleen aan in de boot. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens de 4-jarige Josey sprong zijn moeder in het water en kwam ze niet meer terug. Reddingswerkers en duikers hebben de afgelopen tijd met man en macht gezocht naar Naya en de politie had zelfs helikopters ingezet. Haar zoontje is inmiddels bij familie ondergebracht.

Naya Rivera werd vooral bekend door haar rol als cheerleader Santana Lopez in de komediedrama-serie Glee die ze speelde van 2009 tot 2015, maar dat is lang niet het enige wat ze gedaan heeft. Van jongs af aan speelde ze verschillende rollen in series als The Fresh Prince of Bel-Air, Family Matters, House Blend, Baywatch en CSI Miami. In 2009 werd ze gecast voor de rol in de musical-komedie Glee. Ze werd hier geïntroduceerd als sidekick van hoofdcheerleader Quinn Fabray (gespeeld door Dianna Agron) en stond al snel bekend als misschien wel het gemeenste lid van de Cheerios. Maar tegen het eind van seizoen 2 veranderde dat radicaal. Aan het begin van seizoen 3 kreeg ze een relatie met Brittany S. Pierce in de serie.

ZOEKACTIE
De afgelopen dagen werd door reddingswerkers, duikers en helikopters naar Naya gezocht. Een dag na de vermissing veranderde de politie de reddingsactie in een bergingsmissie nadat er vanuit werd gegaan dat de actrice was verdronken. Zoontje Josey is inmiddels ondergebracht bij zijn vader, Ryan Dorsey, met wie Naya vier jaar getrouwd was.

‘DE VLOEK VAN GLEE’
Naya’s lichaam werd precies zeven jaar na de dood van Glee-acteur Cory Monteith (Finn) gevonden. Hij overleed in 2013 op 31-jarige leeftijd aan een overdosis alcohol en heroïne. In 2018 overleed nog een acteur uit de serie. De toen 35-jarige Mark Salling (Noah) pleegde zelfmoord nadat hij werd aangeklaagd voor het bezit van kinderporno. In Amerika wordt gesproken van ‘de vloek van Glee’.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!