Duistere periode

Rotjoch en Fernando go way back. Samen met andere bekende namen zoals Yolanthe Cabau en Zarayda Groenhart delen ze een verleden bij URBNN. Rotjoch verteld dat dit een duistere periode in zijn leven was. Hij probeerde het leuk te maken voor de camera, maar achter de camera voelde hij zich anders. “Ik ben heel vaak gevallen bro. Ik heb echt mentale issues gehad. Ik moest mezelf verdoven om te blijven staan.” Hij legt uit hoe belangrijk het is om te praten over mental health en zijn eigen ervaringen hiermee.

Telefoonstress

Rotjoch heeft last van ‘telefoonstress’ en heeft daarom altijd zijn telefoon op stil staan. Hij overweegt ook om zijn social media uit te besteden. “Ik wil zelden iets van iemand. Er zijn altijd mensen die iets van mij willen.” Ontspanning zoekt hij in zijn liefde voor bbqen en koken. Ook gamen en series checken zijn een manier van hem om zijn gedachten te verzetten.

Ownership en het succes van 101Barz

Over de toekomst zegt hij: “Ik ben nog lang niet daar. Ik begin nu pas richting te zien.” Die richting zit voor hem in ownership en generational wealth. Hij vertelt waarom hij het belangrijk vind iets te creëren waar de volgende generaties ook profijt van hebben.

Wanneer Fernando vraagt wat maakt dat 101Barz na jaren nog zo succesvol is, vertelt hij dat het concept fris blijft doordat iedereen die te gast is zichzelf ook van zijn beste kant wil laten zien. Juist de mix tussen gevestigde namen en nieuwe talenten doet het goed. In het afgelopen jaar zijn er ook meer vrouwelijke artiesten te gast geweest, een lijn die Rotjoch graag wil door trekken.

Ook is er meer ruimte voor het produceren van documentaires. Hij vindt het belangrijk dat de echte verhalen verteld kunnen worden. Hier speelt hij zelf ook een rol in met zijn productiehuis Nipsy.

Een eigen album

Binnenkort kunnen we een album verwachten van Rotjoch. Hij is er al een tijd mee bezig. Dit album heeft wat langer nodig, omdat er maar liefst 60-70 mensen aan mee werken. Rotjoch vertelt over zijn passie voor produceren en hoe hij dit ook is kwijtgeraakt. “De muziekindustrie heeft ook veel nare kanten. Dan ga je je irriteren aan alles wat met muziek te maken heeft.” Het vergt dan steeds weer een nieuw trucje om de passie terug te vinden. De entertainment business is vallen en opstaan, dat weet Rotjoch als geen ander.

De kracht van the culture

Ook spreken Rotjoch en Fernando over de kracht van the culture. En hoe voorloper Amerika dit al in grotere mate omarmt heeft. “Hiphop is de stem van de jeugd. Als men wil verkopen zullen ze moeten verjongen en aansluiten.” Helaas geldt er nog steeds vaak een verdeel en heers cultuur geeft Rotjoch aan. “Ik zie het elke dag.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!