Van diefstal naar een 1e koopwoning

Jack heeft onlangs op zijn 22e jaar een huis gekocht en woont voor het eerst op zichzelf. Het is snel gegaan. Op zijn 18e jaar werd hij gepakt met een winkeldiefstal en in de cel besloot hij rapper te worden. Een andere toekomst dan zijn vwo-score aanvankelijk voorspelde. Maar Trap Jack bleek naast een goed stel hersenen ook talent te hebben voor muziek, want zijn keus voor muziek bleek niet onverdienstelijk! Hij werd getekend door Rotterdam Airlines. Hij vertelt dat hij zich zijn eerste contract nog goed kon herinneren. “Ik nam het met een korrel zout, want ik wist niks van muziek. In het contract stonden veel moeilijke woorden. Een vriend van me die er was zei: teken gewoon!”

Rapmoney, offline en een nieuw album

Jack vertelt veel geld aan onzinnige dingen te hebben uitgegeven. “Op een gegeven moment zat ik in Dubai en had ik minder dan 10.000 euro op mijn rekening.” Na de afgelopen twee jaar te hebben genoten van een social media offline periode en geen nieuwe tunes te hebben uitgebracht, is hij er weer. Hij spreekt over de reden hierachter en wat het hem heeft opgeleverd. Hij heeft onder anderen een nieuwe kijk op zijn zakelijke doelen gekregen. Jack zit nu bij het label Avalon en er is een nieuw album in aantocht. In de show vertelt hij de naam van het album, wat we kunnen verwachten van de inhoud én dropt hij een paar barz.

White privilege en toekomstplannen

Jack neemt ons mee in zijn gameplan voor de toekomst. Eén van zijn ambities is zijn switch richting popmuziek, een samenwerking met Nick & Simon en Vrienden van Amstel. Wanneer hem gevraagd wordt wat hij er van zal vinden wanneer men commentaar levert op deze overstap is Jack duidelijk: “Ik ben niet bang voor commentaar, zij betalen mijn huur niet.”

Ook kunnen we nog een documentaire verwachten en een podcast. De opnames voor de documentaire zijn al in volle gang en hij hoopt uiteindelijk een mooie samenwerking met Videoland aan te kunnen gaan.

Jack legt uit dat hij zich zeer bewust is van zijn white privilege en van de voordelen die dit voor hem met zich mee kan brengen. Hij erkent dat dit een rol kan spelen bij een succesvolle carrière. En geeft aan dat allochtone jongens met dezelfde potentie minder platform krijgen.

Geheimzinnig over featurings

Er zijn featurings die Jack graag had willen hebben, maar hij benoemd liever niet om welke artiesten het gaat. Dit kan volgens hem toekomstige samenwerkingen negatief beïnvloeden. Wel laat hij los dat hij Yade Lauren de beste vrouwelijke artiest vindt van dit moment.

Ook legt hij uit hoe hij het leven als succesvolle artiest ervaart op het gebied van vriendschap en liefde: “Bro, dit is nep. Die chicks willen je niet en die boys willen niet met je hangen.” Daarom trekt hij zijn eigen plan en houdt hij zijn leven, waaronder zijn huidige relatie, grotendeels privé.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!