Deze week is cabaretier en filmmaker Soundos te gast in Real Talk met Fernando. Zij heeft het over Meskina, gebrek aan diversiteit, mishandeling en nog veel meer.

Gebrek aan diversiteit in de Nederlandse televisiewereld

Je hebt er ongetwijfeld van gehoord; Meskina. Een gigantisch film succes waarin vrouwen en empowerment centraal staan. Zelfs tijdens de pandemie goud behaald in de bioscoop. Soundos vertelt hoe ze jaren achter elkaar afwijzingen kreeg op haar succesvolle format. Ze dachten dat een Marokkaanse vrouw in de hoofdrol niet zou verkopen. Nu lacht ze zich kapot. Ze deelt met ons hoe ze is omgegaan met deze afwijzingen en haar kijkt op de Nederlandse televisiewereld. Hier over is ze heel duidelijk: “Er is te weinig diversiteit. Het is alsof mijn bestaan wordt ontkend. We doen in Nederland alsof we maar vier acteurs hebben.”

Selfmade

Soundos wacht niet op kansen, maar creëert ze zelf. “Mijn moeder heeft me geleerd dat je dingen ook moet opeisen.” Binnenkort is zij weer voor een paar dagen naar Zweden. Ze wil alle streamingsdiensten uit spelen. Momenteel is de film al een wereldwijd Netflix succes. Maar voor het geld hoeft ze het niet te doen, vertelt ze. Het is net als met een normaal cv. De waarde wordt groter naarmate je meer successen op je naam hebt staan.

In de aanbieding

Over geld geeft ze aan dat ze hier heel bewust mee om gaat. Ze spaart en let op aanbiedingen wanneer ze boodschappen doet. Na lange tijd heeft ze, nadat de auto er onderweg mee kapte, eindelijk een nieuwe tweedehands gekocht. Ze wil de mensen vooral meegeven dat ze zich niet gek moeten laten maken door wat ze zien. Ook geeft ze mee dat bekende mensen waaronder zij zelf ook regelmatig leen spullen krijgen. Dat is dan vaak designerkleding van de nieuwste collectie wat uiteindelijk weer terug moet naar de stylist.

Mishandeld door een taxichauffeur

Soundos is een vrouw met een sterke werkethiek. Zo hoog dat ze de dag na het overlijden van haar vader weer aan het werk was. Ze dacht er niks aan te hebben om thuis te zitten en niets om handen te hebben. Hier is ze van terug gekomen. Ze legt uit dat het belangrijk is te praten over je issues.

Lange tijd durfde ze bijvoorbeeld ook niet te spreken over een incident waarbij zij was mishandeld door een taxi chauffeur. Eens in de zoveel tijd bezoekt ze ook een psycholoog. Of zoals Soundos haar noemt: “De 175 euro per uur.”

Nederland is ook mijn land

Veel mensen weten niet dat Soundos als kind juist heel stilletjes en verlegen was. Dat staat in groot contrast met hoe wij haar nu kennen. Ondanks Soundos een succesvolle carrière heeft en veel fans, zijn er ook veel mensen die haar inmiddels uitgesproken mening niet graag horen. Hier over zegt zij: “Mensen vinden het niet leuk als ik kritiek uitspreek. Maar ik wil dat het beter wordt. Dat we positief veranderen. Nederland is ook mijn land.”

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!