In deze aflevering van Real Talk met Fernando is producer en rapper Dopebwoy te gast. We hebben het over zijn nieuwe album, fashion en omgaan met geld.

Turbulentie en the grind

Het nieuwe album van Dopebwoy heet turbulentie. De naam van het album heeft zijn naam te danken aan de corona periode. En tijd waarin Dopebwoy meer ruimte had om na te denken over muziek en wat hij wil vertellen. Hij heeft zeker niet stil gezeten. Hij vertelt hoe soms onverwachts balletjes gaan rollen. Zo ook toen hij twee shows had in Dubai en onverwachts in de studio belandde met twee Franse artiesten.

Dopebwoy is al jong begonnen met werken en heeft vele baantjes gehad. Hij was ondertussen altijd al bezig met zijn passie muziek. De appel valt hier niet ver van de boom. Dopebwoy heeft vele muzikale familieleden. “Muziek is mijn torie.” Hij heeft altijd gelooft in zijn droom en is dat vertrouwen nooit verloren. Hier over legt hij ook uit dat hij eerst jaren vanuit zijn liefde voor muziek bezig is geweest zonder er een cent aan te verdienen. “Mensen kijken alleen naar het succes, maar niet naar de grind.” Er moet hard gewerkt worden. Hij vertelt uren in de studio door te brengen voor een tune van 2 minuten die soms niet eens uitkomt. En daar heb je er wel honderd van.

Mile high club

Wanneer Fernando verder door gaat op de inhoud van de tunes op het nieuwe album, ontdekken we een verborgen fantasie van Dopebwoy. In één van zijn songs gaat het over de ‘mile high club’, wat betekend dat je eens seks hebt gehad in een vliegtuig op grote hoogte. Dopebwoy staat er wel voor open blijkt en sluit zich graag aan bij de club. Dat is anders wanneer het op een relatie aankomt. Hier over vertelt hij te druk te zijn voor een liefdesleven. Hij heeft het wel geprobeerd, maar dat werkte niet. “Ik ben echt op genieten.”

Passie voor fashion en omgaan met geld

Wel heeft hij een grote liefde die mode heet. Met Fernando praat hij over zijn passie voor fashion. Hij vertelt dat hij zijn inspiratie haalt uit stijliconen als onder anderen ASAP Rocky, Dipset en Cam’ron. Hoewel hij van mode houdt zegt hij: “Ik ben geen grote splasher.” Toch legt hij ook uit dat financiën wel een uitdaging zijn als je er weinig kennis van hebt. “Als ik mijn boekhouder niet had, zou ik faya gaan.”

Hij legt uit dat de jeugd tegenwoordig meer educatie zou moeten krijgen in het omgaan met financiën . Vroeger had men vooral de ambitie om een diploma te halen en in loondienst te gaan werken. Inmiddels is dat anders, er zijn veel meer mogelijkheden. Het aantal jongeren dat als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat is enorm toegenomen. Leer hen wat hier allemaal bij komt kijken.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!