“Ik kijk nu bijna geen voetbal meer, het doet pijn.”

In deze aflevering van Real Talk met Fernando is voetballer Eljero Elia te gast. Op het moment iets minder flexibel door zijn gescheurde enkelbanden. Hij vertelt wat hij na zijn herstel van plan is. Keert hij nog wel terug op het voetbalveld? Waarom kijkt hij bijna geen voetbal meer? Hij vertelt hoe Johan Derksen met zijn uitspraken veel mensen kapot heeft gemaakt. Eljero legt uit dat opbouwende kritiek welkom is, maar dat het niet is wat Nederland wil zien.

“Muziek is net zoals voetbal een hele vieze wereld.”

Naast voetbal heeft Eljero zich ook bezig gehouden met muziek. Al langer dan wij weten heeft hij onder pseudoniem ‘Don Ella’ meegewerkt aan het album van Bolle Bof en Hef. Inmiddels heeft hij een eigen muzieklabel Culture Entertainment en brengt hij binnenkort zijn eigen EP ‘Molenwijk’ uit.

Business mind

Naast voetbal en muziek doet hij ook andere zakelijke investeringen, waaronder bij fashionbrand BALR (owner voetballer Demy de Zeeuw), waar hij uitgebreid over verteld. Ook deelt hij hoe hij aan zijn business mind komt en welke rol Regie Blinker en Eljero zijn vrouw hierin spelen.

En wat zijn visie is op de financiën van jonge topsporters: “Je krijgt wel begeleiding, maar die is in hun eigen belang. Er is veel meer mogelijk.” Hij geeft ons een kijkje in zijn eigen investeringen en ook in zijn grootste verlies, want ondernemen komt met risico’s. Ook legt hij uit wat er nodig is om het te maken als professioneel voetballer.

“Ik wil rust, ondernemen en dat iedereen gezond is.”

Eljero is van plan zich te bekeren tot de Islam. Hij vertelt in deze aflevering hoe hij op dit punt is gekomen. Over zijn fouten, vreemdgaan en dat het gras aan de overkant niet groener is. Wat het met hem deed dat het Nederlands Elftal niet meer naar hem om keek. En dat hij twee jaar naar een psycholoog is gegaan. Over het feit dat hij vaak voor geldwolf is uitgemaakt en dat hij op een gegeven moment voor 1000 euro in de maand heeft gevoetbald.

real talk podcast met eljero elia

eljero elia over stoppen met voetbal

Realtalk podcast:

Ben jij klaar voor een inspirerende nieuwe reeks Realtalk met Fernando?

In Realtalk spreekt Fernando Halman met grote bekende namen.

Het zijn persoonlijke en vooral eerlijke gesprekken met een diepere laag, waardoor je een andere kant van jouw favoriete bekendheid te zien krijgt.

Follow the official Nandoleaks playlist on Spotify And Get The Hottest Music Now!